Flora, Tiderne Skifter 2016

 

Sidsel Falsig Pedersens tredje roman, Flora, er et lille, stilsikkert og tæt vibrerende portræt, let kæntrende i sin uafgjorte åbenhed, men også klaustrofobisk og indadvendt (…)Det virkeligt gode og urovækkende ved romanen er den måde, de forkerte tanker ligesom diskret myldrer frem og overtager alting. Det er, som om de både er ufrivillige og helt naturlige, de tanker, men pludselig har de overtaget alt, pludselig viser Flora sig at være langt, langt fra det normale liv.

 

Tue Andersen Nexø, Information

 

 

Novelleforfatteren Sidsel Falsig Pedersen mestrer om nogen genren, og alle de afsnit, der begynder med »jeg indlæser en novelle om ...« står som små dirrende magtdemonstrationer, den snusfornuftige litteraturlæsnings korstog mod kunstvrøvlet. (…)  Sfp har før – i romanerne ’Måske går det over’ og ’Hestens fødselsdag’ – skrevet indsigtsfuldt om angstsamfundet og om kvinder i krise, men også i romanen ’Flora’ er man behageligt fri for at skulle stille en egentlig diagnose.

 

Lise Garsdal, Politiken

 

 

Sidsel Falsig Pedersens fortælling om paranoia, indbildte sandheder og mangel på fordybelse er vanvittigt vellykket (…) Det er umådeligt befriende, at bogen forbliver i sit barnlige og letautistiske stadie, hvor en rablende stemme (...) fuldstændig angiver slagets gang. Sidsel Falsig Pedersens skrivestil er som en ukontrollerbar og fascinerende

mængde gærceller, der i eksponentiel vækst vokser til en smuk, organisk masse. Sproget lyder naturligt, og Flora

er en herligt afstumpet karakter, der har sociale evner som en træstub. Hun leverer den ene fantastiske replik efter

den anden og forsøger næsten tvungent at afspore enhver meningsfuld samtale (…)

 

Anna Møller, Kristeligt Dagblad

 

 

Sidsel Falsig Pedersen har endnu engang demonstreret sin forførende evne til at forfølge skæve tankegange og lade dem få frit spillerum i fiktionens grænseløse rammer. Men i ”Flora” får finurligheden desuden lov at blomstre i en usædvanligt charmerende og pålideligt upålidelig fortæller. Det er humoristisk og indtagende fortællekunst!

 

Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende

 

 

Det er en fin skildring af et sårbart sind, Sidsel Falsig Pedersen har tegnet i denne lille roman. Hun kan gennemføre sin særlige sprogtone gennem hele værket. Det var glædelig læsning.

 

Ole Møller, Dagbladenes Bureau

 

 

Sidsel Falsig Pedersen er en mester til at lave karakterer, der er ude af sync med verden ... fortalt med stille, tør humor.

 

Christian Dorph, Weekendavisen

 

 

Interview Weekendavisen 7.10. 2016 af Puk Qvortrup

 

Flora, roman, 2016

Omslag Mikkel Henssel

Maleri Jesus Herrera Martinez

|  sidselfalsigpedersen.dk    |  kontakt: s.falsig@gmail.com   |

 

Copyright © All rights reserved