Så må vi se, Tiderne Skifter,  2008

 

”Hun er blevet bedre og bedre siden den allerede roste debut, En hel dags Kærlighed fra 1997. Sidsel Falsig Pedersen har gennem sine nu i alt fire kondenserede udgivelser fundet sin helt egen stemme … Det er stadigvæk, som i de tre første bøger, kommunikationen mellem mennesker, den sagte og usagte, begærets og angstens mere eller mindre forskruede tankebaner, teksterne kredser om. Og Falsig Pedersen har et skarpt blik for disse mekanismer … ikke ét overflødigt ord er kommet op på linjerne, til gengæld vokser underteksten stadig mere vildt og forgrenet.”

 

Helle Juhl Lassen, Information

 

 

”For Sidsel Falsig Pedersen tager det ikke mere end fire ydmyge sider at få et ægteskabsdrama op at køre. Med overraskende pointer og replikker så sikre, at der blot skal en håndfuld til, før psykologien bag overbeviser … Sidsel Falsig Pedersen er ikke bleg for at beskæftige sig med småligheden, det lumpne. Hun er faktisk lidt af en ekspert i gustne overlæg … Men selvom der udstilles og drilles, gøres det med lune og overbærenhed, som havde Sidsel Falsig Pedersen hundrede års visdom og en terapeutuddannelse på bagen.”

 

Lise Garsdal, Politiken

 

 

”De 27 ultrakorte knald på sømhovedet bindes ikke sammen af meget andet end, at de alle beskriver hverdagssituationer med en fortællestemme, som genkendes på den umiskendelige Falsig Pedersenske tørre humor. De kredser, ligesom i hendes tidligere værker, med fornem observationsevne om de fortættede øjeblikke i vores liv ... Dette er virkelig novellens inderste idé i sin yderste konsekvens. Ved at skære handling, stemning og dialog helt ned til enkeltstående bøh-oplevelser, efterlader hun sin læser til væsentligt mere fordøjelsestid end læsetid.”

 

Niels Ellevang, Jyllandsposten

 

 

”Så må vi se er kendetegnet ved en imponerende kompositorisk sikkerhed. Sidsel Falsig Pedersen har ganske enkelt et knivskarpt blik for, præcis hvor nålen skal sættes ned, og hvor den skal løftes igen, så læseren får det helt essentielle øjeblik i historierne fortalt og ikke spor andet … Den morbide humor er til at få øje på, og det er den ofte. For godt nok udspiller de fleste af novellestykkerne sig i et genkendeligt hverdagsunivers, men det surreelle og forrykte er hele tiden lige ved at bryde frem. Det skaber spænding og magi i teksterne … Sidsel Falsig Pedersen er på alle måder en original og egensindig fortæller.”

 

Leonora Christina Skov, Weekendavisen

 

 

Omslag Mikkel Henssel

Foto Sidsel Falsig Pedersen

 

 

Så må vi se, noveller, 2008

|  sidselfalsigpedersen.dk    |  kontakt: s.falsig@gmail.com   |

 

Copyright © All rights reserved