Hestens Fødselsdag, Tiderne Skifter 2014

 

"Sidsel Falsig Pedersen har skrevet en vidunderlig, sørgmunter depressionsroman om en rengøringsassistent i en forlystelsespark. ... Hestens fødselsdag er et helstøbt stykke ustabilitetslitteratur, der er så indlysende godt og sørgmuntert, at jeg bare bliver helt igennem glad. Yes!"

 

Nanna Goul, Weekendavisen

 

 

"Sprog og indhold går op i en højere enhed, når den drevne Sidsel Falsig Pedersen fortæller den alvorsmuntre historie om en kvinde i krise...Den gnistrer af humor og rasler af smerte; på en gang enkel og kompliceret, let og dyb. Endnu engang lykkes det hende elegant at isolere de små toner i tilværelsens store komposition og forstørre dem til et bevægende soloparti. Det er så godt. ... Det er længe siden, at jeg har læst en betydelig samtids-kvinderoman, der blinker så selvironisk til sig selv undervejs. Det er skønt. "

 

Henriette Bacher Lind, Jyllands Posten

 

 

"Med "Hestens  Fødselsdag" viser SFP sig som en bravende god stilist, som i den grad ved, hvornår man skal tale,  og hvornår man skal tie, og hvordan en enkelt sætning i sig selv kan være en demonstration af et menneskes måde at tænke på.  Hun kan skrive om den her lidt særlige eksistens uden at udstille eller intimidere hende, så man skiftevis hyler af grin og kniber en tåre."

 

Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad

 

 

"En bog, der ikke må slutte. Sidsel Falsig Pedersens triste, enkle, vidunderligt velskrevne roman om et kerneløst, forvirret menneske er fuldstændig saliggørende læsning. ... Falsig Pedersen skriver så enkelt og troværdigt, at jeg glemmer, at jeg har med tekst at gøre, jeg tror på at være inde i hovedet på det her forvirrede, følsomme væsen, derfor orker jeg også at høre på al den her utilpassede nervøse snak, faktisk må den helst aldrig holde op. Det er ikke så meget en bekymret, psykologisk problematisering som et levende portræt af et sært hoved."

 

Linea Maja Ernst, Information

 

 

Tak til Statens Kunstfond, Statens Kunstråd og Dronning Ingrids Romerske Fond.

 

Omslag  Mikkel Henssel

Hestens fødselsdag, roman,  2014

|  sidselfalsigpedersen.dk    |  kontakt: s.falsig@gmail.com   |

 

Copyright © All rights reserved